LA METAMORFOSI

 LA METAMORFOSI


PRIMERA PART

En aquesta primera part, Gregor Samsa, al despertar-se després d'uns intranquils somnis, s'adona de que s'ha convertit en un insecte. Es pregunta que l'hi ha passat i no es pot moure. Havia d'agafar el tren de les 5 per a anar al treball però arribaria tard perquè no es podia alçar. El proper tren arribaria a les set. Més tard la seua mare va preguntar per ell, després el pare i per últim la germana, tots preocupats per si li pasava algo però, ell sols els responia amb un "ja estic a punt".


SEGONA LECTURA

Als pocs minuts, va arribar l'encarregat per a cridar-lo i per a preguntar-li el per què de la seua absència.A l'estona, al escoltar la seua veu van pensar que probablement estaria malalt. Mentres tant, Gregor intentava alçar-se. Finalment l'encarregat li va vore.


TERCERA LECTURA

L'encarregat va caure i Gregor el va intentar tranquilitzar perquè el seu futur depenia del seu treball a l'empresa. Més tard, l'encarregat es va anar. Gregor va eixir però, el seu pare el va espentar cap a dins de l'habitació.


QUARTA PART

Gregor estava ferit i quan va anar a vore l'olor a menjar es va adonar de que ja no tenia els mateixos gusts que quan era humà. Ja no li agradava la llet. La germana, al arribar va vore que no es va beure la llet, aleshores li va portar més menjar, però Gregor sols es va menjar el que estava podrit.


QUINTA PART

Gregor va eixir de l'amagatall i va decidir salvar un quadre. Prompte, van tornar Grete i la mare. La mirada de Grete es va trobar amb la de Gregor i va intentar despistar a la mare. Però aixó va fer que la mare s'inquietara més, fins que el va vore i es va caure al sofà. Grete, enfadada el va cridar. Desesperats, ells dos van buscar algo per a salvar-la. 

Més tard el pare va arribar i Grete li va informar del que havia passat. Gregor es va quedar en una habitació per a que poguera demostrar que ell volia ajudar. Quan el pare va arribar, arreglat, va intentar pisar-lo. Com no podia, va agafar pomes i va començar a llançar-li-les.

I el va donar.


SEXTA PART

A causa de les ferides que li van provocar les pomes, va perdre agilitat. Ell veia com era la seua familia a casa, i com el pare havia canviat. També va escoltar una conversació entre els tres. Pareixia ser que els faltava diners. Com a conseqüéncia van reduir els gastos... 

Una nit, Grete va tocar el violí per als inquilins i a Gregor, com l'agradava, va eixir de la habitació. Els inquilins el van vore i es van anar de la casa, sense pagar. Com a resultat, van tancar a Gregor.


SÉPTIMA PART

La dona, al arribar del treball, va descubrir que Gregor estava mort. Aleshores va cridar als pares y la germana. Més tard, el pare va expulsar als inquilins de la seua casa, pareixia que havia plorat. 

Aquell dia van descansar i van escriure cartes de justificació per la seua ausència al treball. També van agafar el tramvia i parlaven sobre un futur millor, perquè canviarien de casa i els seus treballs eren favorables. La filla va ser la primera en eixir del trajecte. 




Comentaris

Sebastià ha dit…
Després d'haver llegit la novel·la, quin sentit creus que té? Quina és la teua interpretació de La metamorfosi?

Entrades populars d'aquest blog

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

MADAME BOVARY Primera part. Capítol 2.

LA NOVEL·LA REALISTA I NATURALISTA