TEMA 4 CURIOSITATS

1.Els fundadors de Yahoo van trobar el nom de l'empresa llegint un llibre escrit el 1726. Explica-ho.

-Aquest prové del nom d'uns personatges del llibre Els viatges de Gulliver de l'autor Jonathan Swift. En la història, a casa de David, cofundador de Yahoo , el pare cridava a David i Jerry "un parell de Yahoos", per ser inquiets i aleshores utilitzen aquest nom per al seu portal.

 

2.El 1857 es van publicar dues obres cabdals, quines?

-Van ser Madame Bovary i Les flors del mal. Dues obres van ser importants.

 

3.La pel·lícula L'autre Dumas recrea la vida de l'autor de novel·les com Els tres mosqueters o El comte de Montecristo. Per què va ser polèmic aquest film a França? Per cert, Alexandre Dumas pare o fill?

-Perquè l'actor Gerard Depardieu, de pell blanca, va interpretar a un personatge (Alejandro Dumas) de pell oscura amb una perruca rizada. És Alexandre Dumas pare.

 

4.Mary Shelley va escriure una novel·la terrorífica. De què va?

-L'obra és Frankestein. Victor és un científic que abrumat per la mort de la seua mare fa investigacions de com reviure als éssers. Va crear un monstre, però va fugir pel seu aspecte. Finalment acaven morint.



 

5.El film El corredor nocturno, basat en una novel·la d'Hugo Buriel, tracta en realitat d'un mite literari. Què té a veure amb Goethe?

-Goethe va escriure una obra basada en el mite de Fausto. El protagonista va vendre la seua ànima al dimoni a canvi de adquerir tots els coneixements i plaers coneguts. Això perquè estava insatisfest en la vida. En el film de El corredor nocturno un desconegut tracta de convènçer a un empresari sobre que canvie de vida i siga lliure.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

MADAME BOVARY Primera part. Capítol 2.

LA NOVEL·LA REALISTA I NATURALISTA