IMPORTÀNCIA I SENTIT DE HAMLET. TEMES. INTERPRETACIONS DE L'OBRA I REPERCUSSIÓ

 Segons Salvador Oliva, Hamlet és la millor obra teatral de la història.

En un fragment seu, va comentar que segons Harold Bloom, Shakespeare va inventar la humanitat. Del títol del llibre de Bloom ''The invetion of the human'', Salvador l'interpreta que Shakespeare aconsegueix donar forma a la humanitat, gràcies a la seua grandesa artística i sobrehumana. 

En altre article, Maria Alcarce, explica que aquesta obra va pertànyer a l'época isabelina, on no era important la seua originalitat i es caracteritzava per la profunditat filosòfica i lús del llenguatge com a instrument dramàtic. També esmenta que cal tenir en compte que el Hamlet original era el de Thomas Kyd. 

Aquesta és una tragèdia amb un argument principal amb grans temes que l'envolten. Amb un nou llenguatge, Shakespeare desenvolupa uns personatges més complexos.

Els temes que hi ha són la venjança, la crisi existencial de Hamlet, la traició humana, la fidelitat i altres. 

L'obra té la capacitat de transmetre la naturalesa de les passions humanes, que mai canvia en l'ésser humà. Això fa universals les obres de Shakespeare. També resalta per la seua complexitat, doncs pot haver un Hamlet filosòfic, romàntic, polític...



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

MADAME BOVARY Primera part. Capítol 2.

LA NOVEL·LA REALISTA I NATURALISTA