DANT ALIGHIERI I BEATRICE PORTINARI

DANT

Va ser fill de familia güelfa de noblesa menor. Va estudiar teologia i filosofia. També va lluitar a la batalla de Campaldino (1289). Més endavant, per tal de poder dedicar-se a la vida política, es va inscrivir (1295) al gremi de metges i apotecaris. 

                        Biografia de Dante Alighieri

També va ser altres coses, de les quals va acabar amb el seu exili definitiu, va ser exclòs de l'amnistia del 1311... L'exili li va separar dels problemes. Va intentar tornar a Florència. L'any 1307 o un poc abans, va començar a escriure la Divina Commedia. En la producció de Dant, hi ha tres tipus de obres:

-Les obres poètiques: representades per una obra unitària, la Vita Nova. Són poesies amoroses.

-Les doctrinals: comentaris de cançons seues. Les més importants són: Convivio, De vulgari eloquentia i De monarchia. Están formats per una introducció i uns tractats. 

-La Divina Comèdia.


BEATRICE PORTINARI

Va ser la musa que va inspirar a Dant. No es sap si el poeta li va parlar o sols va ser inventada. La seua vida correspon amb el que Dant va escriure a la Vida Nova. Quan va morir Beatrice, Dant es va estudiar filosofia i va llegir textos llatins amb els que s'identificava.

Ella, com a personatge de la Vida Nova, guiava al protagonista en el paradís.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

MADAME BOVARY Primera part. Capítol 2.

LA NOVEL·LA REALISTA I NATURALISTA