MITE DE PERSEU

Acrisi tenia una filla anomenada Dànae. Un dia, un oracle li va dir que Dànae anava a morir quan tinguera un fill. Aleshores, Acrisi, el rei ,la va tancar en un soterrani.

Sols hi podia entrar Zeus. Zeus i Dànae van tenir a Perseu. Més tard, Acrisi va abandonar a la mare i el fill fins que van arribar a l'illa de Sèrifos i els va recollir Dictis.

El rei va proposar casar-se amb Dànae, però ella i el seu fill es negaven. Polidectes va proposar a Perseu que si matava i portava el cap de la medusa, que es podrien desfer d'aquest problema. Perseu va acceptar i va aconseguir tallar el cap. De les gotes de sang, va nàixer Pegas. Perseu va guardar el cap i se'n va anar ràpidament.

Volant sobre el nord d'Àfrica, va veure a Atlas i el va convertir en pedra.Més endavant, va trobar a Andròmeda, que estava encadenada i la va alliberar.

Després, Perseu va matar al monstre que va eixir del mar per a que poguera casar-se amb Andròmeda. El rei, en agraiment, li va concedir la mà de la seua filla.

Quan Perseu va arribar a l'illa el dia que la seua mare estava sent obligada a casar-se amb el rei.

Però un dia, en els Jocs, Perseu, al llançar un disc, va travessar el cap de Acrisi i així es va acompler l'oracle. I així Perseu i Andròmeda es van casar i ell va ser el rei d'Argos.

 La Caverna de los Dioses : El mito de Perseo




 


 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

MADAME BOVARY Primera part. Capítol 2.

LA NOVEL·LA REALISTA I NATURALISTA