Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: novembre, 2020

EL BES D'AUGUSTE RODIN

Imatge
 Auguste Rodin va esculpir a la parella de enamorats format per Paul i Francesca, de La Divina Comèdia. Aquesta és una escultura que va ser inspirats en ells, descrits en el Cant V, en el segon cercle de l'infern. Contextualitzant l'escultura amb l'obra, en el segon cercle de l'infern, es troben els pecadors per la luxúria. Ací és on Dant es troba a Paul i Francesca. Ella havia contret matrimoni amb Gianciotto i va ser posada a càrrec del seu germà menor, Paul, de qui es va enamorar. Aleshores, quan Gian els va descobrir, els va apunyalar.              

IMPORTÀNCIA LITERÀRIA DE LA DIVINA COMÈDIA

Imatge
Aquest poema narratiu, escrit en versos i reunit en tres llibres, reuneix tota la varietat i possibilitats de l'experiència de la humanitat occidental: el món clàssic de Grècia i Roma, la mitologia, la Bíblia i l'Evangeli, la ideologia del poder, la filosofia...entre altres. La seua importància és deguda a la presentació de l'univers sencer,natural i diví, coherent i explicable, abans d'arribar la ciència moderna. També amb un nou llenguatge literari, l'aventura humana individual, interior, de salvació, d'amor i més, el fan una gran obra i de les més importants a la literatura.  

DANT ALIGHIERI I BEATRICE PORTINARI

Imatge
DANT Va ser fill de familia güelfa de noblesa menor. Va estudiar teologia i filosofia. També va lluitar a la batalla de Campaldino (1289). Més endavant, per tal de poder dedicar-se a la vida política, es va inscrivir (1295) al gremi de metges i apotecaris.                          També va ser altres coses, de les quals va acabar amb el seu exili definitiu, va ser exclòs de l'amnistia del 1311... L'exili li va separar dels problemes. Va intentar tornar a Florència. L'any 1307 o un poc abans, va començar a escriure la Divina Commedia. En la producció de Dant, hi ha tres tipus de obres: -Les obres poètiques: representades per una obra unitària, la Vita Nova.  Són poesies amoroses. -Les doctrinals: comentaris de cançons seues. Les més importants són: Convivio, De vulgari eloquentia i De monarchia. Están formats per una introducció i uns tractats.  -La Divina Comèdia. BEATRICE PORTINARI Va ser la musa que va inspirar a Dant. No es sap si el poeta li va parlar o sols va ser inv

T.2 CURIOSITATS

Imatge
1.La valquíria és la segona de les quatre òperes del cicle L'anell del nibelung (Der Ring des Nibelungen) de Richard Wagner. La cavalcada de les valquíries va ser representada així al Metropolitan Opera House de Nova York. Per cert, en la  mitologia escandinava, saps què era una "valquíria"? -Les valquíries eren uns personatges femenins, les més importants de la mitologia escandinava. Eren filles d'Odin i les comandava la deessa Freia. Eren unes guerreres belles, verges i d'una gran fortalessa amb la capacitat de guarir qualsevol ferida, i la missió d'acompanyar al Valhalla els herois caiguts en la batalla. 2.Si, aprofitant que hem llegit el llibre, volguérem dissenyar un videojoc basat en la Divina Comèdia, com seria? No ens capfiquem, se'ns han avançat!  Així és com ha quedat (per a majors de 18 anys).   3.I si haguérem de fer-ne una guia visual, com seria? També ara se'ns han avançat.   Ací està .