Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: abril, 2021

LES FLORS DEL MAL. AL LECTOR

Imatge
  AL LECTOR L’estultícia, l’error, el pecat, l’avarícia,                      les portem a l’esperit i ens roseguen el cos, i alimenten tots els remordiments amables com els captaires nodreixen els seus polls. Els pecats són tossuts, covards els penediments; exigim un bon preu per confessar les culpes, i alegrement tornem al viarany fangós: creiem rentar les taques amb llàgrimes vulgars. Sobre el coixí del mal, Satan el Trismegista ens gronxa calmament l'esperit encantat, i el metall ric de la nostra voluntat tot l'evapora aquest savi alquimista. El Diable belluga els fils que ens sotraguegen! En el més repugnant, hi troben atractius; fem cada dia un pas avall cap a l'Infern, sense cap por, per tenebres que puden. Talment un disbauxat que besa i que devora el pit martiritzat d'una puta envellida, robem, com de passada, un plaer clandestí, i l'espremem igual que una taronja pansida. Espès, formiguejant, com un milió d'helmints, al

IMPORTÀNCIA DE BOUDELAIRE EN LA POESIA MODERNA

Imatge
Baudelaire és el poeta més important de mitjans del segle XIX. Va publicar Les flors del mal, obra de poesies condemnada per inmoral. Utilitzava noves tècniques d'expressió i el tema era la vida moderna. Aleshores se'l considera l'iniciador de la poesia moderna. 1. Superació dels moviments literaris del romanticisme. 2.Proposa nous temes poètics. 3.Abandona la idea del poema com a artefacte didàctic. 4.Això obrirà camí als poetes francesos: Verlaine, Rimbaud, Mallamé.

BAUDELAIRE I JEANNE DUVAL

Imatge
 Baudelaire  Jeanne Duval  

CHARLES BAUDELAIRE

Imatge
Baudelaire va ser un escriptor modern que en les seues obres prenia la solitud i les misèries de la ciutat, en aquest cas Paris. Les flors del mal i Spleen de Paris  plasmen l'heroisme de la vida moderna. Va publicar l'assaig Saló de 1845  on comenta que els pintors a pesar de pintar cada vegada millor no plasmen la vida moderna. En el Saló de 1846 la ciutat és el tema. El 1857 publica Les flors del mal plena de blasfèmies, violència. Aleshores Baudelaire va ser condemnat a pagar una multa i a eliminar sis poemes. Més endavant es va publicar la segona edició però no va ser exitòs. El 1866 mor i anys després es publiquen els sis poemes eliminats anteriorment.