Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2021

ACTE IV ESCENA V HAMLET

Imatge
Però, què li passa a la bella Ofèlia? -Que va morir el seu pare i es sent frustrada. No sap que l'ha matat Hamlet. Aleshores canta per refugiar-se.

SER O NO SER

Imatge
Aquest monòleg està escrit en vers blanc. Però, sabríeu explicar amb les vostres pròpies paraules ―en prosa― quines afliccions torben l'ànim de Hamlet? -El que li torba a Hamlet és si verdaderament ha vist al fantasma del seu pare i l'ha dit que venge la seua mort o si és la seua imaginació. També si ha de matar a Claudi i convertir-se en un assassí com ell o morir i no haver venjat la seua mort però creu que es una bona opció. Aleshores no sap si rendir-se o no.  

CARACTERÍSTIQUES FONAMENTALS DE SHAKESPEARE

Imatge
Shakespeare [1564-1616] és un dels autors més importants de la literatura universal. El seu teatre es classifica en drames històrics , comèdies i tragèdies . També va iniciar una nova concepció tradicional, per tant algunes de les característiques del teatre de Shakespeare són: -Manteniment dels cinc actes de la tradició clàssica. No es sotmet el de lloc temps i acció. -Té elements fonamentals de la tragèdia clàssica, com per exemple el tema de la fatalitat que desencadena els distints esdeveniments. -La influència d'altres tradicions teatrals, com per exemple la italiana. -Gran perfecció tècnica en el trama, llenguatge, personatges i signes escènics. -Complexitat de les trames i històries teatrals. -Gran riquesa retòrica. -Els personantges fan comentaris d'índole lingüística, reflexionant sobre l’estil i el llenguatge de l’obra. -Shakespeare coneix l'ànima humana i gràcies a aixó fa uns personatges complexos i conflictius. -Obres literàries com reflexió sobre la literatura